Om os

Unyttige Historiefacts bygger på Facebook-siden http://www.facebook.com/unyttigehistoriefacts. Herudover findes Unyttige Historiefacts også på Twitter (@unyttigefacts) og Instagram (@unyttige_historiefacts). Konceptet har hidtil resulteret i udgivelsen af fire tematiske bøger med Unyttige Historiefacts: Krig & Konflikt, Sport & Spil, Dyr & Natur og Mad & Drikke.


Unyttige Historiefacts er en fritidsbeskæftigelse, og er drevet af Michael Frederic Hawkins, lektor på Aalborg Katedralskole og cand mag i engelsk og historie. Nogle af opslagene er desuden skrevet af frivillige, som alle enten studerer historie på universitetsniveau, eller er uddannede cand mag i historie.

Konceptet bygger på en alternativ formidling af historie, hvor det er historiens fodnoter, som bliver bragt i fokus. Historierne er ofte ukendte for de fleste, men samtidig er de interessante, sjove, forfærdende, tankevækkende, eller finurlige. Målet er, at gøre historie interessant og relevant for den almene dansker, som muligvis kan have et billede af historie som uvedkommende.

Et citat fra en arrangør

img

Et meget tankevækkende foredrag som gav et rigtigt godt indblik i de sjove, finurlig og til tider tragiske unyttige historiefacts. Et foredrag om opbyggelsen af de unyttige historiefacts og overvejelser omkring Unyttige Historiefacts fødsel og navngivning - et foredrag med humor indblandet. Michael tryllebandt os, og vi fik noget med hjem, som man får lyst til at gå mere i dybden med. En forståelse af at historie også kan være både spændende og sjov. Han gav ”historierne” en ekstra gange krydderi og fik sat sit eget personlige præg på historien. Det gjorde han bare rigtigt godt!

Rikke - Arrangør