Om os

Unyttige Historiefacts bygger på Facebook-siden http://www.facebook.com/unyttigehistoriefacts. Herudover findes Unyttige Historiefacts også på Twitter (@unyttigefacts) og Instagram (@unyttige_historiefacts). Konceptet har hidtil resulteret i udgivelsen af fem tematiske bøger med Unyttige Historiefacts: Krig & Konflikt, Sport & Spil, Dyr & Natur, Mad & Drikke og Sygdom & Sundhed.


Unyttige Historiefacts er en fritidsbeskæftigelse, og er drevet af Michael Frederic Hawkins, lektor på Aalborg Katedralskole og cand mag i engelsk og historie. Nogle af opslagene er desuden skrevet af frivillige, som alle enten studerer historie på universitetsniveau, eller er uddannede cand mag i historie.

Konceptet bygger på en alternativ formidling af historie, hvor det er historiens fodnoter, som bliver bragt i fokus. Historierne er ofte ukendte for de fleste, men samtidig er de interessante, sjove, forfærdende, tankevækkende, eller finurlige. Målet er, at gøre historie interessant og relevant for den almene dansker, som muligvis kan have et billede af historie som uvedkommende.

Et citat fra en arrangør

img

Hvis I har brug for et godt foredrag som både er underholdende, spændende og lærerigt og som favner bredt - så kan jeg på det varmeste anbefale ”unyttige hictoriefacts”. Man fornemmer hurtigt Michaels gejst og indlevelse når han levende fortæller om finurlige, utrolige og sjove historier der har været gennem tiderne.

Mette - Arrangør