Vidste du, at dyr kunne blive stillet for retten i middelalderen, at hysteri kunne kureres med sex, eller at man kan finde ananasser på bygninger over hele Storbritannien? Et foredrag – eller show – med unyttige historiefacts ser på de lange linjer i verdenshistorien og binder de forunderlige fakta sammen til en morsom fortælling om, hvordan vi mennesker har udviklet os.

Unyttige Historiefacts er et Facebook-projekt med knap 100.000 følgere, hvor lektor Michael Frederic Hvid Hawkins har til mål at formidle de mere skæve eller ’unyttige’ sider af historien og dermed gøre historiefaget mere levende og interessant. Foredraget med Unyttige Historiefacts har fokus på de lange linjer i verdenshistorien, som belyses igennem de forunderlige historier, bundet sammen til en lærerig indsigt i, hvordan historien ikke blot kan underholde, men også forundre og vise mennesket har udviklet sig, men stadig er en besynderlig størrelse.

Du kan på nedenstående oversigt se forslag til, hvordan vores foredrag kan sammensættes, men vi er bestemt også åbne overfor tilpassede foredrag til dine behov. Alle foredrag og oplæg bliver foretaget af stifter Michael Frederic Hvid Hawkins, som er cand. mag i historie og lektor på Aalborg Katedralskole.

Det er naturligvis også muligt at booke et online foredrag. Skriv til os og hør om mulighederne.

Booking af Unyttige Historiefacts: “Det er jo næsten et stand-up show!”. Skal du holde rund fødselsdag og vil gerne have et underholdende oplæg, vil du gerne lave et anderledes indslag for dine kolleger eller vil du bare gerne underholdes? Oplæg med Unyttige Historiefacts er ikke kun til kulturinstitutioner, men også til private, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Vi har med stor success afholdt foredrag for bl.a. Storms Pakhus, Mensa, udskoling, ungdomsuddannelser, privat regi, erhvervsnetværk samt personaleforeninger, og det er derfor også muligt for fx private og virksomheder at booke et oplæg med Unyttige Historiefacts. Vores foredrag vil være fyldt med underholdning og med formidling i højsædet og kan afholdes i langt de fleste regi over hele landet. For booking eller forespørgsler, kontakt os gerne, og vi vender hurtigst tilbage.

Indhold: Vi tilbyder foredraget “En (U)nyttig Verdenshistorie”, som er opbygget kronologisk men samtidig er bundet sammen igennem adskillige røde tråde. Tilhørerne vil her blive ført igennem verdenshistorien ved hjælp af de populære ‘Unyttige Historiefacts’ som underbygger hovedtrækkene ved tidsperioderne. Underholdningsværdien er høj i dette foredrag, men samtidig er det fyldt med faglig viden, som giver et indblik i verdenshistorien samt refleksioner om både fortid og nutid. Dette foredrag kan tilpasses private og offentlige såvel som uddannelsesinstitutioner.
Varighed: 1 – 1½ time

Individuelt tilpasset: Hverken varighed eller indhold er dog fastlåst, og det er derfor muligt at få tilpasset foredrag individuelle behov for et mindre ekstrabeløb. Vi har med stor succes afholdt individuelt tilpassede foredrag om bl.a. fake news, krimi, landbrug og lægevidenskab, ligesom vi tidligere har inkluderet elementer omkring Facebook-algoritmer og effekten af de sociale medier til stor interesse for især unge. Kontakt os gerne med dine idéer til et foredrag.

Pris: Prisen for et foredrag varierer alt efter længde, indhold og afstand, da det inkluderer transportudgifter såvel som alle andre udgifter. Se endeligt gerne vores mange referencer, læs arrangørers og gæsters udtalelser og kontakt os for prisforslag og for at booke et foredrag.